Yazı Tiplerini İyi Eşleştirmek İçin Bilmeniz Gereken 4 Şey

Yazı Tiplerini İyi Eşleştirmek İçin Bilmeniz Gereken 4 Şey

Tipografi.pg

İçindekinler

Yazı karakterlerinizi (veya çift yazı tiplerinizi) eşleştirmek eğlenceli olabilir! Ancak, işler ters gittiğinde ve bilgi grafiğinizi bozduğunda da acı verici olabilir. İyi yapılmış bir infografik, ikiden fazla farklı yazı tipine veya dört tip varyasyona, yani yazı tipi boyutuna ve kalın veya italik stile sahip değildir.

Yazı tiplerinizi karıştırmanın yanı sıra kontrast oluşturmak için yazı tipi stilleriyle oynayabileceğinizi biliyor muydunuz? Başlıklar için büyük veya küçük zıt yazı tiplerini kullanabilir veya gövde metnindeki kelimeleri veya tümceleri vurgulamak için italik ve kalın kullanabilirsiniz.

Bu yazıda, yazı tiplerini güzel bir şekilde eşleştirebilmeniz için yazı tipi, eşleştirme ve kontrast hakkında bilmeniz gerekenleri göstereceğiz.

Dört genel tip sınıflandırması

Çift yazı tipi tekniklerine geçmeden önce bazı tipografi jargonlarını öğrenelim.

Burada tipografi sınıflandırmalarının bir özeti, her tipin neyi temsil ettiği ve genellikle nerede kullanıldığı anlatılmaktadır.

  • Sans serif ve Serif benzerdir ancak farklı bir bitişe sahiptir. Sans serif yazı karakteri, basit çizgilerle oluşturulmuşken, Serif’in bitişinde ‘uzantılar’ vardır. Sans serif, en iyi web sitesi ve düz tasarımlar için kullanılır ve ciddi ve istikrarlı bir kopya oluşturur. Serif ise biraz süslü ama güçlü ve cesur bir kalite üretiyor. Bu, Serif yazı tipini baskı, yani gazeteler ve romanlar için uygun hale getirir.
  • Dekoratif yazı tipi bir yenilik yüzüdür. Bu tip, çeşitli ruh halleri yaratır, ancak çoğunlukla şık ve zarif kalite. Bu tür, ürün ambalajlarında, etiketlerde ve posterlerde markalama için iyidir.
  • El yazısı, süslemelerle süslenmiş bitişik eğik veya el yazısı türüdür. Şık ve zarif. Klasik reklamlar ve içerikler ve hatta düğün kırtasiye malzemeleri için en iyi kullanım. Yazı tiplerinin yumuşak ve klasik ama aynı zamanda yoğun ve güçlü bir his verdiğini fark edeceksiniz.

Benzer yazı tiplerini kullanarak kontrast oluşturma

Benzer yazı tiplerini kullanarak, kalın, italik, büyük veya küçük harf gibi farklı yazı tipi stilleri uygulayarak kontrast oluşturabilirsiniz. Başlıklar veya alt başlıklar oluşturmak için Futura Medium gibi kalın bir yazı tipini Futura gibi benzer yazı tipine sahip daha ince yazı tipiyle eşleştirerek kullanabilirsiniz. Stildeki farklılıklar, kopyanın okunmasını kolaylaştırır.

Aynı sınıfın yazı tiplerini eşleştirme

Bir içerik parçası için farklı yazı biçimleri kullanmaktan hoşlanmazsanız, aynı yazı tipi sınıflandırmalarına sahip yazı tiplerini eşleştirebilirsiniz. İyi bir kontrast verir, ancak tarzından uzaklaşmaz.

Başlıklarınız, alt başlıklarınız ve gövde metniniz için farklı yazı tipi boyutu veya farklı yazı tipleri (aynı sınıftan) uygulayabilirsiniz. Aşağıdaki Dekoratif yazı tiplerini örnek alarak, başlık daha büyük metinde Lovers Quarrel ‘nı kullanırken, gövde metni daha küçük metinde Loved by the King şeklindedir.

Aynı yazı tipini, başlığın kalın ve boyut olarak daha büyük olduğu, alt başlık veya gövde metninin ise daha açık renkli ve daha küçük boyutta olduğu durumlarda da kullanabilirsiniz. Örneğin, yalnızca tek bir yazı tipi olan Georgia kullanarak, kontrast oluşturmak için gövde metninin daha açık renkte olduğu daha güçlü ve daha büyük bir başlığa sahip olabilirsiniz.

İçeriğe göre yazı tipi uygulama

Ayrıca yazı tipini uygulayabilir ve konuyu yansıtacak şekilde eşleştirebilirsiniz. İçeriği yansıtan yazı tipi eşleştirmelerine ve yazı tipi uygulamalarına bazı örnekler.

Güçlü ve cesur içerik için Montserrat ve Lanenar gibi Sans Serif yazı tiplerini veya düğün fotoğrafları gibi güzel ve çekici görüntülerle uyum sağlamak için Satisfy ve Marcellus SC gibi Serif yazı tiplerini kullanabilirsiniz. Almendra SC (dekoratif) gibi yazı tiplerini Helvetica gibi basit bir Sans Serif yazı tipiyle eşleştirerek şık ve zarif bir parça da oluşturabilirsiniz.

Yazı tiplerinizi eşleştirmenin keyfini çıkarın!

 

Leave A Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir